دکوراسیون

انواع دیوارپوش شیک و جدید 1402

انسان از بدو خلقت، از همان نخستین لحظاتی که پای بر این کرده خاکی گذاشت، ایده‌های نوینی را در سر می‌پروراند. هنگامی که زیر بارش باران، در غوغای آفتاب سوزان تابستان و در بوران زمستان گرفتار شد به این نتیجه رسید که غارها را برای خود سرپناه کند چرا که به‌طور فطری به یک سر پناه امن برای زندگی نیاز داشت.
با گذشت زمان و کشف عنصر‌های مختلف زندگی انسان نیز دست‌خوش تغییراتی شد که هم‌چنان نیز در حال رخ‌دادن است. پیشرفت‌هایی که به دلیل زیاده‌خواهی انسان‌ها همه روزه شاهد آن‌ها هستیم و چه بسا که این زیاده‌خواهی کنترل‌نشده، که آدمی را وا می‌دارد تا بهترین، زیباترین و مرغوب‌ترین شکل از همه چیز را برای خود برگزیند باعث به‌وجود‌آمدن ایده‌های کاربردی فراوانی می‌شود. اما باید در نظر داشت که اگر این خلق سیری‌ناپذیر کنترل نشود باعث آسیب‌های جدی به طبیعت می‌شود.
البته این جمله حالت خوش‌بینانه‌ای دارد زیرا انسان به خاطر میل سرسام‌آور و سیری ناپذیر خود به راحتی و رفاه، جاه طلبانه عمل کرده است و اهمیتی برای طبیعت قائل نیست و بهتر است بگوییم در حال قتل‌عام طبیعت است. بیم من از روزی است که طبیعت از انسان‌ها روی برگرداند. فاجعه‌ای مهلک که پشت در است و همین روزها اتفاق خواهد افتاد.

بشر مدرن با گذشت زمان برای رفاه بیشتر مجبور به کار بیشتر شد و این مشغله کاری به‌وجودآمده زمان را از دست انسان ربود. بسیاری از موزه‌ها و آثار باستانی به زمان‌های گذشته‌ای باز می‌گردد که انسان‌ها کیفیت ابزار زندگی برایشان از اهمیت فراوانی برخوردار بود و حاضر بودند، ماه‌ها یا حتی سال‌ها زمان بگذارند تا یک طرح را روی دیوار معبدی، مسجدی یا عمارتی بکارند.
تلاشی که امروز، زیبایی‌های خارق‌العاده اثار باستانی‌مان را مدیون آن هستیم. اما امروزه زمان نیز در کنار کیفیت جای خشک کرده و حائز اهمیت است.
با مشغله فراوانی که انسان برای خود به‌وجود آورده است، سبک زندگی‌اش نیز دستخوش تغییر و تحول شده و یکی از این تغییرها نحوه ساخت‌وساز خانه‌ها است.
خانه‌هایی که با پایین‌ترین هزینه، بهترین کیفیت و در کم‌ترین زمان ممکن ساخته می‌شوند تا برای نسل پرمشغله امروز مقرون به صرفه باشند. ساختمان‌های چندین و چند طبقه، با اسکلت‌های فلزی که در محل دیگری ساخته می‌شوند و در ملک مورد نظر با پیچ و مهره روی هم سوار می‌شوند. منظره‌ای چشم نواز که اگر ده دقیقه در یکی از خیابان‌های مهم یکی از کلان شهرها حرکت کنید، نمونه‌های فراوانی از آن‌ها را خواهید یافت.
از جمله ایده‌های خلاقانه دیگری که در ساخت‌و ساز به‌وجودآمده است می‌توان به دیوارهای پیش ساخته اشاره کرد که وعده ساخت خانه‌هایی با هزینه کم را در مدت زمان اندک به ما می‌دهند.

دیوارهای پیش ساخته

قدمت دیوارهای پیش ساخته به زمان روم باستان برمی‌گردد. اما این در حالی است که در کشورمان ایران، این دیوراها از جدیدترین مصالح ساختمانی کشور محسوب می‌شوند. این دیوارها جایگزین مناسبی برای دیوارهای سنتی هستند و از جمله مهم‌ترین دلایل این برتری می‌توان به صرفه‌جویی در زمان هنگام ساخت و ساز آن‌ها اشاره کرد.
هم‌چنین در گذشته دیوارها در سیستم ساختمانی نقش باربری داشتند و وزن کل سازه را تحمل می‌کردند و این در حالی است که امروزه به‌دلیل اهمیت سبک‌سازی سازه، بار کل ساختمان بتنی از روی دیوارها برداشته می‌شود و به اسکلت ساختمان های فلزی منتقل می‌شود که این موضوع نیز یکی از دلایل حائز اهمیت جایگزینی دیوارهای پیش ساخته است که ضخامت آن‌ها در مقایسه با طول و ارتفاعشان بسیار کم‌تر است.

دیوارهای پیش ساخته ، چراها و بایدها!

اول از همه بیایید به مزایای دیوارهای پیش ساخته بپردازیم:

  • سهولت و سرعت در نصب
  • مقاومت در برابر زلزله
  • عایق حرارتی مناسب
  • عایق صوتی
  • افزایش سطح زیربنای مفید

این سازه‌ها در محیط‌های کنترل شده تولید می‌شوند و تحت انواع آزمایشات قرار می‌گیرند و این کار باعث کیفیت بالای سازه می‌شود و سازه‌ها را در برابر شرایط آب‌و هوایی غیرمنتظره و دیگر عوامل مقاوم‌تر می‌سازد.
کشور ما کشوری زلزله خیز است و به همین خاطر صنعت ساخت و ساز اهمیت زیادی برای سبک سازی سازه‌ها قائل است و از ایده‌هایی که باعث تحقق این امر مهم می‌شوند با روی باز استقبال می‌کند. کیفیت دیوارهای پیش ساخته متقاوت است و در انتخاب دیوارهای پیش ساخته مناسب باید به کیفیت آن توجه شود و نه صرفا به قیمت هایی که در بازار است.
برای سبک سازی سازه می‌توان از سبک کردن اجزای باربر ساختمان همانند دیوار سبک کمک گرفت. همان طور که در اواسط مقاله نیز بدان اشاره شده است، دیوارهای پیش ساخته بهترین و مقرون به صرفه‌ترین راه‌کار برای سبک سازی سازه‌های ساختمانی هستند.

انواع دیوارهای پیش ساخته

این دیوارهای پیش ساخته که صنعت ساخت و ساز را دست خوش تغییرات مثبتی کرده‌اند و طرفداران بسیاری در زمینه خود جذب کرده‌اند انواع مختلفی دارند:

دیوارهای پیش ساخته کناف

قبل از این که به موضوع دیوار های پیش‌ساخته کناف بپردازیم، ابتدا باید به این سوال پاسخ دهیم که کناف چیست؟ کناف نوعی صفحه روکش دار گچی (DRY WALL) است که توسط شرکت خارجی کناف تولید می‌شود. سقف و دیوار‌های جدا کننده (تیغه‌های) کناف سازه‌های فلزی یکپارچه و گالوانیزه‌ای هستند که صفحات روکش دار گچی و سیمانی روی آن‌ها پیچ می‌شوند.
درز بین صفحات با بتونه درزگیری مخصوص این کار پر شده و سطوح صاف به وجود آمده نیز رنگ آمیزی می‌شوند. در اروپا استفاده از دیوارهای پیش ساخته کناف در صنعت ساختمان سازی به صورت فراگیر متدال است اما در کشورمان ایران، این روش هنوز در حال توسعه است.

دیوار پیش ساخته گچی

بلوک گچی یا دیوارهای پیش ساخته گچی در کارخانه‌ها از مخلوط آب و گچ که اندازه دانه‌های گچ آن نسبت به گچ معمولی ریزتر است تولید می‌شود و همچنین ممکن است در ساخت آن از پرکننده‌ها یا به اصطلاح فیلرها، سنگ دانه‌ها، الیاف‌ها و یا سایر افزودنی‌های غیر زیان‌آور استفاده کنند.
شکل بلوک‌های گچی مکعب مستطیل بوده و دارای سطح کاملا صاف و موازی با هم هستند و به گونه‌ای طراحی شده‌اند که در حین کار گذاری در هم قرار می‌گیرند. این بلوک‌ها را می‌توان با استفاده از مواد رنگی مطابق با الزامات استاندارد رنگ تولید کرد.
این دیوارها ضد رطوبت و صدا گیر و به منظور استفاده در سرویس های بهداشتی، آشپزخانه‌ها، دیوارهای خارجی و مکان‌هایی که احتمال رطوبت در آن‌ها بالا است طراحی و مورد استفاده قرار می‌گیرند. با استفاده از این مزیت دیوارهای پیش ساخته گچی سقفی، مشکلات مربوط به عایق کاری ساختمان را می‌توان رفع و رجوع کرد.

دیوارهای پیش ساخته تری دی پانل

دیوارهای پیش ساخته تری دی پانل خود دارای دو نوع هستند:
۱) بار بر
۲) غیر باربر

دیوارهای پیش ساخته تری دی پانل باربر

می‌توان از تری دی پان‌های دیواری باربر به عنوان دیوار برشی که وزن سازه را متحمل شده است استفاده کرد. اما باید اتصال پانل‌های باربر به سازه اصلی به نحوی انجام شود که نیروی جانبی به پانل‌های باربر به نحو مناسب انتخاب و محاسبه شده باشد. این دیوارها بسته به کاربردی که برای آن‌ها در نظر گرفته شده است می‌توانند در ضخامت‌های بالا، متفاوت و متنوعی ارائه شوند.

دیوارهای پیش ساخته تری دی پانل غیر باربر

این دیوارها در نقش جدا کننده مورد استفاده قرار می‌گیرند و قسمت‌های مختلف یک واحد از ساختمان مانند اتاق‌ها، آشپزخانه و … را از هم جدا می کنند. به عبارت دیگر، دیوارهای پیش ساخته تری دی پانل غیر باربر فضا سازی ساخنمان را بر عهده دارند و نسبت به نوع باربر دارای ضخامت کمتری هستند.

بایدها و نبایدها

در کنار تمام تعریف و تمجید‌هایی که از دیوارهای پیش ساخته کردیم، این چند نکته را نیز نباید پشت گوش انداخت:

• در مراحل اولیه دیوارهای پیش ساخته عایق مناسبی برای صوت و حرارت نمی‌تواند باشد. اما با اضافه شدن لایه های پلاستوفوم به بدنه دیوار، این دیوارهای پیش ساخته عایق صوت و حرارت مناسبی برای ویلا و ساختمان مورد نظر خواهند بود.

• دیوارهای پیش‌ساخته برای محوطه های کوچک مناسب نیستند و از نظر میزان هزینه و انرژی که در نصب آن‌ها مصرف می‌شود، برای فضاهای

منبع: شرکت لند اسکیپ

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا